گولباخی باخانی سه لا سی باوه جانی

به وبلاگ من خوووووووووووش اومدید دوستان

تاريخ : جمعه ٢٢ دی ۱۳٩۱ | ٩:٠۸ ‎ب.ظ | نویسنده : خداداداحمدی مهندس باغبانی

 

فواید اسفناج 

نام علمی : Spinaciaoleracea

کلیات گیاه شناسی

اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت . بطوریکه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت میشده است . کشت اسفناج در سال1860 در آمریکا شروع شد . اسفناج گیاهی است  یکساله درای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر که برگهای آن پخن و نرم مثلثی شکل برنگ سبز می باشد . اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است . دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پائیزه و بهاره نامیده می شود . اسفناج بهاره در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است . نوع پائیزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج درد در پائیز کاشته می شود . گلهای اسفناج برنگ سبز کمرنگ می باشد .اسفناج چون درای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است .

• ترکیبات شیمیایی:

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است .( پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه های ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است .) ضمنا در اسفناج مقدر زیادی آهن ، ید ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک وجود دارد در صد گرم اسفناج خام مورد زیر موجود است :

 

نوع ماده

میزان

انر‍‍‍ژی

۲۰ کالری

آب

۹۰ گرم

پروتئین

۳ گرم

چربی

۳/۰ گرم

مواد نشاسته ای

۵/۳ گرم

کلسیم

۹۰ میلی گرم

فسفر

۵۰ میلی گرم

آهن

۲/۳ میلی گرم

سدیم

۷۰ میلی گرم

پتاسیم

۴۷۰ میلی گرم

ویتامین آ

۶۰۰۰ واحد

ویتامین ب ۱

۱/۰ میلی گرم

ویتامین ب ۲

۲/۰ میلی گرم

ویتامین ب ۳

۶/۰ میلی گرم

ویتامین ث

۴۰ میلی گرم

انر‍‍‍ژی

۲۰ کالری

آب

۹۰ گرم

پروتئین

۳ گرم

چربی

۳/۰ گرم

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• خواص داروئی:

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد و تر است و برخی عقیده دارند که متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم .

 ۱) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3 ، C و آهن و پتاسیم می باشد .

۲) بدن را قلیایی می کند . 

 ۳) خنک کننده است و برای پائین آوردن تب مفید است .

۴) ورم روده کوچک را رفع می کند .

۵)برای ورم ریه مفید است .

۶)ملین است و یبوست را برطرف می کند .

۷)برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است .

8 ) اسفناج بدلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می کند . این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود .

۹) خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است .

۱۰)برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است .

۱۱) برای رفع سرفه های خشک برگ اسفناج را با حو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید. . 

۱۲)آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می باشد .

۱۳)اگر آش اسفناج را  آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردردهای ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف می کند .

۱۴) خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می کند مخصوصا در افرادی که به مصرف الکل و سیگار دست دارند .

۱۵)حقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ،‌حنجره و رحم موثر است .

۱۶)اسفناج کلسترول خون را پائین می آورد .

۱۷)بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند .

۱۸) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می کند .

۱۹)ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد .

۲۰)اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است .

۲۱)اسفناج پته برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است .

۲۲)رماتیسم و نقرس را درمان می کند .

۲۳)برای زیاد کردن شیر در مادران شیر ده موثر است .

۲۴) سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه شد که در معالجه خونریزیها و کم

 خونی از آن استفاده می کردند .

۲۵) تخم اسفناج ملین و خنک کننده است .

۲۶)تخم اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است .

۲۷)اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می دهد .

۲۸) اسفناج چون دارای کلروفیل است عضلات روده را تحریک کرده و تخلیه مدفوع را آسان می کند .

  ۲۹) اگر کسی مبتلا به حبس البول یعنی بند آمدن ادرار است می تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان کند . با همان مقدر روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط کرده و باو بدهید .

۳۰)اسفناج را در سالاد خود بریزید و میل کنید . 

مضرات :

اسفناج بعلت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای کلیه و مثانه مناسب نیست ضمنا آنهائیکه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند .

 

 


اسفناج بومی ایران و نواحی اطراف ان میباشد .گیاهی است علفی و یکساله از تیره چغندر سانان و برگهای سبز تیره ای دارد که به صورت دسته جمعی از اطراف ساقه بسیار کوتاهی خارج میشوند.طول دوره ی رشد گیاه از زمان کاشت بذر تا برداشت محصول 6تا10 هفته میباشد .


اسفناج از محصولات فصل خنک است و دماهای منفی 6 تا منفی 4 درجه را به خوبی تحمل میکند .اسفناج از بسیاری از سبزی ها نسبت به شوری مقاوم تر است .کشت اسفناج در خاک های سبک شنی هوموس دار نتیجه بهتری میدهد .در مناطق گرم مثل خوزستان ان را در اواسط پاییز و در نقاط سرد در اواسط بهار میکارند.

خاک را ابید با افزودن کود حیوانی و شیمیایی تقویت کرد .بذر اسفناج به طور ردیفی و یا دستپاش کشت میشود .در روش خطی فاصله ردیف ها35-45 سانتیمتر و مقدار بذر لازم برای 1 هکتار 15-35 کیلوگرم میباشد.این گیاه را بر مبنای برگ و بذر آن گروه بندی میکنند .بذر ممکن است صاف و یا خار دار و برگ ها ممکن است صاف و یا چین دار باشند .در موقع برداشت ابتدا مزرعه را آب میدهند سپس بوته ها را با ریشه بیرون می آورند و آنها را بسته بندی کرده به بازار ارسال میدارند

من به آمار زمین مشکوکم!!!!
اگر این شهر پر از آدم هاست
پس چرا این همه دل ها تنهاست؟؟؟

 

**مهندسی کشاورزی**

 

 

 

 

 

اسفناج یکی از گیاهان دو لپه‌ای است. اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت. بطوری که در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت می‌شده است. کشت اسفناج در سال 1806 در آمریکا شروع شد. اسفناج گیاهی است یکساله دارای ساقه‌ای راست به ارتفاع نیم متر که برگهای آن پخت و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می‌باشد.

اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است. دو نوع اسفناج وجود دارد که به نام پاییزه و بهاره نامیده می‌شود. اسفناج بهاره در فصل بهار کاشته می‌شود و به اسفناج انگلیسی معروف است. نوع پاییزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد در پاییز کاشته می‌شود. گلهای اسفناج به رنگ سبز کمرنگ می‌باشد. اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است.

ترکیبات موثر در اسفناج

محققان دست کم ‌١٣ نوع مختلف از ترکیبات فلاونوئیدی در اسفناج پیدا کرده‌اند که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند و خواص ضد سرطانی دارند. خواص ضد سرطانی این فلاونوئیدها در اسفناج بویژه در ترغیب محققان برای تهیه عصاره‌های خاص از این گیاه خوراکی و به منظور استفاده در مطالعات کنترل شده بسیار تاثیرگذار بوده است. این عصاره‌های اسفناج در کاهش سرعت تقسیمات سلولی در بین سلول‌های سرطانی معده و نیز کاهش ابتلا به سرطان‌های پوستی در بین موش‌های آزمایشگاهی تاثیر به سزایی داشته‌اند. از سوی دیگر کاروتنوئید موجود در اسفناج و سایر سبزیجات برگ پهن و سبز از دو روش با بروز سرطان پروستات در انسان مبارزه می‌کند.

این کاروتنوئید که نئوگزانتین نام دارد، نه تنها سلول‌های سرطانی پروستات را وادار به خود تخریبی می‌کند بلکه در روده‌ها به ترکیبات اضافی تبدیل می‌شود که نئوکروم نام دارند و مانع از تکثیر سلول‌های سرطانی در این عضو می‌شود و آنها را در حالت توقف نگه می‌دارد. ویتامین K موجود در اسفناج تقریبا و ‌٢٠ درصد از ارزش روزانه را در یک فنجان برگ اسفناج تازه داراست و همچنین بیش از ‌١٠٠ درصد ارزش روزانه این ویتامین نیز از یک فنجان اسفناج جوشانده شده تامین می‌شود که در حفظ سلامت استخوان‌ها نقش بسزایی دارد.

همچنین ویتامین K1 نوعی پروتئین غیر کلاژن اصلی در استخوان‌ها را موسوم به اولتئوکالسین فعال می‌کند که این ماده در نگه داشتن مولکول‌های کلسیم در داخل بافت‌های استخوانی نقش مهمی دارد. بنابراین بدون وجود مقادیر کافی از ویتامین K1 ، میزان اوستئوکالسین در بدن کافی نبوده و در نتیجه ترکیبات معدنی استخوان‌ها دچار اشکال می‌شود. برای بیماران مبتلا به ناراحتی‌های استخوانی ، دیابتی و قلبی – عروقی کمتر ماده‌ غذایی به لحاظ بهره‌مندی از تعداد قابل توجهی مواد مغذی کمک کننده با اسفناج قابل مقایسه است

اسفناج یک منبع عالی و غنی از ویتامین C و ویتامین A است. این دو ماده مغذی آنتی اکسیدان‌های مهمی هستند که برای کاهش تعداد رادیکال‌های آزاد در بدن فعالیت می‌کنند. ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان محلول در آب و بتاکاروتن به عنوان یک آنتی اکسیدان محلول در چربی عمل می‌کنند. این دو آنتی اکسیدان گروهی را تشکیل می‌دهند که مانع از اکسیداسیدن کلسترول در خون می‌شود. کلسترول اکسیده شده به هم می‌چسبد و در رگ‌های خونی دیواره‌هایی می‌سازد که می‌تواند باعث مسدود شدن رگ‌های خونی شده و در نتیجه منجر به بروز سکته‌ قلبی یا مغزی شود. مصرف مقادیر زیادی ویتامین C و بتاکاروتن می‌تواند به پیشگیری از بروز چنین پیچیدگی‌هایی کمک کند و یک فنجان اسفناج جوشانده می‌تواند 294.8 درصد از ارزش روزانه ویتامین A و 29.4 درصد ارزش روزانه و ویتامین C را در اختیار شما قرار دهد.

این گیاه سرشار از عنصر منیزیم است که این ماده معدنی نیز می‌تواند در کاهش فشار خون بالا موثر بوده و در نتیجه بدن را در برابر ابتلا به بیماری‌های قلبی محافظت کند. این گیاه خوراکی برای زنان در دوران عادت ماهانه که در معرض فقر آهن هستند، بسیار مهم است. افزایش ذخایر آهن با مصرف اسفناج ایده‌ مناسبی است به ویژه به این دلیل که در مقایسه با گوشت قرمز منبع شناخته شده‌ای از آهن است. اسفناج آهنی را در اختیار بدن قرار می‌دهد که کالری بسیار کمتری دارد و کاملا فاقد چربی است. آهن از ترکیبات داخلی هموگلوبین خون است که اکسیژن را از شش‌ها به تمام سلول‌های بدن منتقل می‌کند و همچنین بخش کلیدی از سیستم‌های آنزیمی برای تولید انرژی و متابولیسم است.

خواص دارویی

  • برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3 ، C و آهن و پتاسیم می‌باشد.
  • بدن را قلیایی می‌کند.
  • خنک کننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.
  • ورم روده کوچک را رفع می‌کند.
  • برای ورم ریه مفید است.
  • ملین است و یبوست را برطرف می‌کند.
  • برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است
  • اسفناج به دلیل داشتن ماده‌ای به نام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می‌کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می‌شود.
  • خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است.
  • برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.
  • برای رفع سرفه‌های خشک برگ اسفناج را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید.
  • آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می‌باشد.
  • اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردردهای ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف می‌کند.
  • خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می‌کند مخصوصا در افرادی که به مصرف الکل و سیگار دست دارند.
  • اسفناج در پیشگیری سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات، ‌حنجره و رحم موثر است
  • اسفناج کلسترول خون را پایین می‌آورد.
  • بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند.
  • اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می‌کند.
  • ترشحات لوزوالمعده را افزایش می‌دهد.
  • اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است.
  • اسفناج پخته برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است.
  • رماتیسم و نقرس را درمان می‌کند.
    • برای زیاد کردن شیر در مادران شیرده موثر است.
    • سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه شد که در معالجه خونریزیها و کم خونی از آن استفاده می‌کردند.
    • تخم اسفناج ملین و خنک کننده است.
    • تخم اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است.
    • اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می‌دهد.
    • اسفناج چون دارای کلروفیل است عضلات روده را تحریک کرده و تخلیه مدفوع را آسان می‌کند.
    • اگر کسی مبتلا به حبس‌البول یعنی بند آمدن ادرار است می‌تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان کند. با همان مقدار روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط کرده و به او بدهید.

    مضرات

    اسفناج به علت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای کلیه و مثانه مناسب نیست ضمنا آنهایی که سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند

   

 



Weblog Themes By Pichak

<< مطالب جدیدتر ........ مطالب قدیمی‌تر >>

موضوعات

آرشیو مطالب

درباره وبلاگ


دوستان به وبلاگ من خوش اومدین حتما نظر بدین منتظر نظرات سازنده شما هستیم (وه خیر بین)

s

Created By Webloger.5u.com

*
*
*
*
*
*
*

Powered by webloger ◄┤

Powered by webloger ◄┤

كد موسيقي براي وبلاگ

value= /script

  • ایران موزه | پاپو مارکت